4:E PLATS I LÅNGLOPPSPREMIÄREN

10 februari 2013

I princip varje gång jag nämner eller det framgår att jag är skidåkare får jag frågan: "Har du åkt Vasaloppet?" Så har det varit sedan 10-års åldern och svaret är fortfarande nej.  Jag tänker nog köra Vasaloppet någon gång men hittills har det inte blivit av. Jag har faktiskt aldrig åkt ett riktigt långlopp förrän igår då jag körde det 45 km långa ICA-loppet i Åsarna. Banan var precis som det brukar i långlopp mycket flack och det stakades i princip under hela loppet. Men eftersom det snöat på morgonen och den kalla temperaturen, -15 grader blev det mycket tungåkt att ligga först i spåret och tempot blev därför väldigt lågt under stora delar av loppet. Med ca 1 mil kvar blev det hårdare körning i en utav de få uppförsbackar som fanns på banan och klungan av ca 15 åkare minskades till 8. Vi var samlade hela vägen till upploppet där jag tyvärr hade för dåliga position och inte riktigt kunde vara med och slåss om segern. Det blev istället en 4:e plats, pallen bestod av Anton Karlsson, Jerry Ahrlin och Carl Quicklund. Sammanfattningsvis är jag rätt nöjd med loppet och känslan i kroppen även om det fattades lite grann för att jag ska vara helt nöjd med prestationen.

 

Resultat ICA-loppet:

 

Bild ifrån Sweski.com

 

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER