8:E PLATS

28 januari 2013

SM avslutades igår med 15 km skate på de numera beryktade nya banorna på Lugnet i Falun. Mitt mål var som tidigare under veckan att komma topp 10 vilket jag återigen lyckades med. Denna gång blev det en 8:e plats, 2.17 efter segrande Johan Olsson. Avståndet fram till Johan och de andra killarna på pallen var lite väl långt för att jag ska vara helt nöjd. Å andra sidan var det en fruktansvärt utslagsgivande bana och fyra gånger uppför Mördarbacken är väl åtminstone  tre gånger för mycket om jag får välja. Jag valde därför att starta loppet rätt lugnt då respekten för tidigare nämnda backe fanns i bakhuvudet. Tidsmässigt fick jag hela tiden rapporter om att jag låg bra med vilket brukar sporra ännu mera. Sista varvet trodde jag nog att jag skulle tappa mer tid och placeringar trots min lugna öppning. Men de andra killarna var uppenbarligen minst lika trötta och det blev till sist alltså en 8:e plats och återigen guld i U23-klassen.

Sammanfattningsvis är jag grymt nöjd med årets SM. Totalt blev det tre topp tio-placeringar och tre U23-medaljer varav två guld. Den jämna och stabila formen är nog det jag är mest nöjd med. Tidigare har jag haft haft en tendens att blanda bra lopp med katastrof lopp.

Tack Sollefteå SK med ledare, vallare och föräldrar för en grym vecka tillsammans. Och till fan-cluben i Mördarbacken med Malin i spetsen.

 

Resultat SM 15 km:

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER