BLYGSAMMA PLACERINGAR MEN FANTASTISKA TÄVLINGAR

16 februari 2015

Resultatraden ifrån helgens världscuptävlingar i Östersund blev för egen del en 49:e plats på sprinten och en 43:e på distansloppet. Det är väl ingen resultat att skryta med direkt men man måste väl ha med i åtanke att i princip varenda åkare i världeliten var på plats och vill såklart också prestera med tanke på att VM i Falun bara är några dagar bort. Resultatmålen när man tävlar i världscupen landar ju ofta vid att man vill ta sig in topp 30. Tyvärr lyckades jag ju inte riktigt med det men det finns ändå vissa positiva saker att ta med ifrån helgen. I sprintprologen var jag ca 2 sekunder ifrån att bli just 30:e och gå vidare till kvartsfinal. På den 2 sekunderna ryms det alltså 20 åkare i resultatlistan. (!) Det är väl ingen överdrift att prata om små marginaler. Publiktrycket var i alla fall det absolut bästa jag varit med om på en världscup i prologen. Riktigt mäktigt faktiskt.

 

Söndagens 15 km skate blev några placeringar bättre i alla fall. Jag startade först av samtliga och med publikstödet och det otroliga tävlingslust jag kände blev väl min öppningsfart kanske lite väl hård. Jag var exempelvis 4:a totalt på den första mellantiden efter 1.8 km. Sista varvet tappade jag lite väl mycket tid och placeringar men samtidigt måste man våga utmana sig själv ibland. Jag tyckte en världscup på hemmaplan var ett rätt bra tillfälle för det.

 

Även om resultaten inte var riktigt så bra som jag önskar tar jag ändå med mig en bra känsla från helgen. Framförallt var det kul att tävla igen med den otroliga inramningen som tävlingarna hade. Jag ser nu mer framemot resterande del av säsongen och jag ska fortsätta kämpa på för att förhoppningsvis hitta den där formen som jag letat efter hela vintern.

 

Ha det bra! // Anton

 

 

 

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER