I MÅL PÅ 5-MILEN

18 mars 2013

Femmilen i Holmenkollen blev precis så jobbig som jag trodde på förhand. Men det var också precis så bra stämning som jag fått höra innan. Till och med på mitt sista varv då jag var långt efter täten hörde jag på flera ställen hur publiken skanderade mitt namn. Det kändes lätt surrealistiskt men såklart riktigt mäktigt. Tävlingen avgjordes över 6 varv á 8.3 km. I ca 1.5 varv hängde jag med klungan men sen fick jag släppa den stora klungan och åkte med olika åkare samt själv i vissa partier. På mitt 5:e varv fick jag tyvärr  kramp som jag brukar få på de längre loppen. Denna gång satte det sig i framsidan av låren och det var bitvis mycket svårt att åka överhuvudtaget. Fokus blev nu i första hand att ta sig i mål, vilket jag lyckades med. Tyvärr rann tiden iväg och i mål var jag väldigt långt efter täten. Placeringsmässigt blev det en 50:de plats. Den sista milen märker man verkligen vilket kraftprov fem mil på skidor är då många även etablerade världsstjärnor klappar igenom och möter den beryktade väggen. Med tanke på det är jag trots allt nöjd med att klara av Holmenkollens femmil för första men förhoppningsvis inte sista gången.

 

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER