I SKUGGAN AV OS

10 februari 2014

I skuggan av OS i Sotchi tävlades det föregående helg i den skandinaviska cupen. Vid sidan av OS-åkarna ifrån de nordiska länderna fanns de flesta av de bästa skidåkarna på plats i Meråker där tävlingarna kördes. Det började med 15 km skate i fredags där jag hade ett ganska bra lopp på gång. Låg runt 10:e platsen under nästan hela loppet och hade en stabil känsla i åkningen. Med 2 km kvar råkade jag dock slå av min egna stav. Fick en ny gansk fort men den var drygt 20 cm för kort så den var nästan mer ivägen än till hjälp. Efter en tung backe med en stav fick jag återigen en ny. Jag tappade uppskattningsvis minst 20-25 sekunder och 10 placeringar på grund av min klantighet. Blev till slut 19:e man.

 

Lördagens sprint var nått utav de sämsta jag presterat i ett skidspår. Stakning är väl en utav mina svagheter som skidåkare, framförallt i sprint. Men jag kan så mycket bättre än det jag presterade i lördags då jag åkte ut redan i kvalet. Finns mycket att förbättra här för mig.

 

På söndag var det betydligt längre och betydligt mer fäste som behövdes då vi körde 30 km på en ganska tuff bana. Planen var att gå ut lugnt och kontrollerat, detta var lättare sagt än gjort då det var gemensam start med en till synes oändlig mängd norrmän. Jag hängde med tätklungan de första två milen. Sen tappade jag tyvärr och i mål blev jag 23:a. Lite väl långt upp till segrande Östensen för att jag ska vara helt nöjd. Men ett godkänt resultat på en distans som jag inte riktigt behärskar ännu.

 

Nästa tävling blir Sverigecupen i Borås. Min gissning är att regnet kommer göra oss sällskap...

 

Ha det bra! // Anton« Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER