NÄRA MEDALJEN

21 januari 2014

Jag har tidigare varit 5:a på två SM-sprintar. Så när jag för tredje gången var i en SM-final, denna gång i Umeå var jag sjukt sugen på en medalj. Hittils hade dagen gått planenligt och känslan i kroppen var riktigt bra. Jag var trea i prologen, vann min kvart och blev två i semifinalen. Nu var det bara sista racet kvar! Jag la mig direkt efter Teodor och Simon som jag visste skulle dra upp en rejäl fart. I första tunga backen var jag tvungen att släppa men jag fick i alla fall tag på en framrusande Jens Erikssons rygg. I nästa tunga stigning var tyvärr mina ben för trötta och även Jens gled ifrån mig några meter. Inte så många dock utan när vi kom in på stadion hade jag återigen häng på Simon och Jens. Jag spurtade precis allt vad jag förmådde och slängde fram benet i målgången men Simon var före med nån decimeter. 4:e plats på mästerskap är ju ingen höjdare kanske men jag tar med mig att åkningen kändes riktigt bra och att formen från Nove mesto höll i sig.

 

Även distansloppet över 15 km klassiskt dagen innan gick bra. Jag blev 7:a, 1:37 efter segraren Marcus Hellner. Är väl lite väl långt upp till täten för att jag ska vara helt nöjd men ett bra lopp i alla fall. Även stafetten ställde jag upp i tillsammans med bröderna Bryntesson för Sollefteå. Jag körde första sträckan och det gick väl okej. Vi blev 11:a av 22 lag till slut.

 

Närmaste tiden kommer jag vara i Östersund och träna. Har inte bestämt exakt när nästa tävling blir än, vilket känns rätt gött.

 

Ha det bra! // Anton

 

Bild ifrån starten av finalen ifrån https://www.facebook.com/AdaMediaMedMera?fref=ts« Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER