NÄRA MEN ÄNDÅ INTE

16 december 2012

Det är med blandade känslor jag sumerar min 28:e plats i dagens sprint. Kändes som jag hade ett väldigt bra läge att ta mig till semifinal för första gången men tyvärr blev det inte så. Börjar min berättelse kronologiskt med prologen. Känslan var nu betydligt bättre än i Quebec för en vecka sedan. Här var spåren mycket hårdare och jag kunde åka både stort och kraftfullt som funkar bäst för mig. Prologen var oerhört jobbig men med ganska kort åktid så det gällde att ge allt hela vägen. Jag blev ialla fall 14:e man vilket är min bästa prolog i världscupen. Det var ganska många av de på förhand tippade favoriterna som föll bort vilket gjorde att motståndet i kvartsfinalen kändes långt ifrån oöverkomligt. Farten under kvartsfinalen var mot till skillnad mot prologen väldigt låg. Banan avslutades med ett lång utförsbacke in mot upploppet vilket gjorde att åkarna som kom bakifrån i vindsuget hade bäst möjlighet att ta sig vidare. Just så blev det även i heatet jag körde i. Farten inledningsvis var mycket låg vilket gjorde att alla åkare var med i spurten om de två semifinalplatserna. Jag kom bakom den för dagen urstarka Simon Persson och både det kändes som om vi var på väg mot en semifinal. Kommer ihåg att jag börjar spurta för allt vad jag kan men helt plötsligt ligger jag på marken. Min egen stav innanför skidorna gjorde att det tog tvärstopp och semifinalchansen försvann direkt. Känns såklart väldigt surt så här i efterhand men åkningen var ändå mycket positiv. Framförallt jämfört med förra helgen. Känns bra att veta att man faktiskt hänger med även de snabbaste killarna.« Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER