PALLPLATS I BORÅS

17 februari 2014

Som tur var blev det en pallplats i Sverigecup tävlingarna i Borås i helgen. Tur eftersom det var mycket slit och många timmar i regn som låg bakom. Lördagens klassiska sprint var en av de absolut längsta tävlingsdagarna jag varit med om. Arrangörernas tidtagnings-system krånglade och la tydligen helt av i perioder. Detta är ju ganska väsentligt i en skidtävling så det var såklart viktigt att få systemet att fungera igen. Hur som helst blev det tävling till slut. I både prolog och kvartsfinal var min åkning inte speciellt bra utan stressad och utan rytm. Jag tog mig i alla fall vidare till semifinal där åkningen blev bättre. Även därifrån avancerad jag fram till finalen som gick 3 timmar(!) efter schemalagt tid. Åt dagens segrare Johan Edin fanns absolut ingenting att göra jag hade istället en fight mot hemmasonen Karl-Johan Westberg om pallplatserna men även mot honom fick jag ge mig. Jag är ändå ganska nöjd med resultatet då känslan inte var den bästa utan jag fick kämpa hårt hela dagen.

 

Söndagens distanslopp avgjordes även det i regn men spåren höll åtminsonde ihop. Vi körde masstart över 20 km och jag hängde med täten i ca 14-15 km. Sen fick jag släppa tättrion och istället kämpa för att hålla bakomvarande klunga på avstånd. Detta lyckades men mitt dragjobb gjorde att jag fick sprutstryk om fjärdeplatsen och istället slutade 5:a. Inget jättebra lopp ifrån min sida men heller inte dåligt.

 

Nu laddar jag om för Skandinavisk cup i Lettland och Estland dit vi åker redan imorgon. Mer om de tävlingarna kan den intressrade läsa här:http://www.infoski.lv/distancu-sleposana/sacensibu-kalendars/2013-2014-gada-sezona/februaris/skandinavijas-kauss/

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER