SAMMANFATTNING TÄVLINGSSÄSONGEN 14/15

27 maj 2015

I det förra inlägget försökte jag ju sammanfatta träningssäsongen och jag tänkte nu göra detsamma med tävlingsdelen.

 

Säsongspremiären gick som vanligt i Bruksvallarna med hela Sverigeeliten på plats. Jag gjorde väl en hyfsad premiärhelg med en 12:e plats i 10 km:s loppet och en 13:e plats i sprinten. Formen kändes inte jättebra men så är det sällan de första tävlingarna efter 7 månaders tävlingsfrånvaro.

 

 

Helgen därefter körde jag Idre-Särna tävlingarna eftersom mina premiärresultat inte räckte till världscupplatserna. Helgen i Idre blev dock riktigt lyckad med en 3:e plats i sprinten och årets första (och tyvärr enda) seger i 10 kilometers loppet. Nu var känslan betydligt bättre än i Bruks och åkningen fungerade såväl tekniskt som fysiskt bättre.

 

 

 

Resultaten i Idre gjorde att jag för första gången under säsongen fick köra världscup. Det var en minitour i Lillehammer där 2 distanslopp och en sprint kördes. Bästa loppet under helgen blev en 44:e plats i skateloppet över 10 km, endast 13 sekunder ifrån poängplats. Detta var dock inget jag var riktigt nöjd med och känslan var inte bara positiv efter helgen.

 

 

 

Istället för fortsatt världscuptävlande blev det några extra dagar i Sjusjön och sedan ytterligare tävlande i Lillehammer. Nu i Skandinavisk cup. Där kändes jag mig fortsatt ganska seg och formtopp ville inte komma ordentligt. Efter lite återbud fick jag i alla fall köra världscupen i Davos där det tyvärr inte alls funkade. Resultaten blev inte alls som jag hoppats på och jag åkte hem för att fira jul och hitta nya krafter till Skandinaviska cupen i Falun.

Tyvärr blev tävlingarna i Falun som var sista chansen att nå VM säsongens absolut sämsta prestation. Känslan var inte alls bra och jag tog efter debaclet där ett välbehövligt 'break' på någon vecka. Lagom till SM i Örebro var jag igång hyfsat igen och jag fick med mig en 10, 11 och 12:e plats därifrån. Detta gjorde att jag fick köra världscupen på "hemmaplan" i Östersund vilket trots att formen fortsatt inte var på topp verkligen var en av säsongens höjdpunkter.

 

 Efter världcupen i Östersund upplevde jag att formen blev bättre och jag fick till slut med mig några bra resultat. Det bästa blev en 25:e plats på världscupen i Lahti där jag lyckades slå många meriterade åkare. Det var ett skönt besked att få även om säsongen som helhet inte riktigt utvecklades så som jag önskat.« Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER