SKANDINAVISK CUP I BALTIKUM

26 februari 2015

Samtidigt som VM drog igång i Falun åkte jag till Lettland och Estland för att köra Skandinavisk cup. Många utav oss som var där siktade såklart mot VM och kontrasterna mellan de tävlingarna vi befann oss på och VM var oerhört stora. Det är såklart otroligt roligt att se det otroliga intresse som finns för längdskidor i Sverige just nu och de svenska framgångarna är också de fantastiska att följa. Samtidigt känner jag en oerhörd drivkraft för att själv ta mig dit, till de stora mästerskapen. Den här säsongen har jag inte presterat på den nivån men jag är fortsatt övertygad om att jag kan nå dit.

 

Första loppet vi körde i lettlänska Madona var 15 km klassiskt på en riktigt fin bana. Motståndet var av riktigt bra klass då många duktiga norrmän var på plats och en hel del svenskar. Jag öppande som vanligt lite för hårt och tappade en del tid sista varvet men en 10:e plats får ändå ses som en godkänd insats. Var ganska små marginaler uppåt och jag hade exempelvis endast 10 sekunder upp till Jesper som var bästa svensk på 6:e plats. (Resultat Skand cup Madona 15 km)

 

Dagen efter körde vi en masstart skate på 30 km. Jag höll mig framme i tätklungan hela tävlingen fram till de sista 3-4 kilometrarna då fältet splittrades upp. Blev en 15:e plats men återigen korta avstånd uppåt, ca 30 sek till vinnaren. (Resultat Skand cup Madona 30 km masstart)

 

Efter dessa lopp förflyttade vi oss till Estländska Joulumäe där vi inledde med en klassisk sprint, eller staksprint rättare sagt. Denna disciplin är väl ingen personlig favorit så jag blev glatt överraskad när min prologtid var 7:e snabbast, endast 1.9 sek efter norsken Bakken som även vann prologen under världscupen i Östersund. Tyvärr blev min lycka kortvarig då jag drog på mig min första diskvalificering. Juryn menade att jag tagit några skejtskär för mycket i en kurva. Konsekvenerna av staksprintarna är ju att reglerna för "klassisk" skidåkning tänjs ut när man kör på skateutrustning. Tyvärr höll jag mig alltså inte på rätt sida regelboken denna gången. Dagen efter fick jag i allafall skejta då det var dags för en ny sprint. Återigen ett bra kval av mig, nu 4:e bästa tid. Känslan inför och i kvarten var bra och jag tyckte jag hade koll på läget. Några sekunders oaktsamhet i sista backen stod mig dock dyrt och två åkare smet förbi innan upploppet och jag blev utslaget. Känslan efteråt var oerhört frustrerande då formen kändes bra men marginalerna inte riktigt var med mig. Tycker ändå Baltikum-turnén har varit positiv då formen känns stabilare och bättre än tidigare. Synd bara att man inte fick till den där riktigta fullträffen resultatmässigt. 

 

Ha det bra! // Anton

 

 

 

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER