SM-BRONS I HALMSTAD

10 juli 2013

Mitt i all sommarträning hann jag i fredags med att köra rullskid-SM i Halmstad. För ett par år sedan körde jag rätt mycket rullskidtävlingar och jag tycker fortfarande det är en väldigt rolig tävlingsform även om jag sällan hinner med det numera. Men när SM gick i Halmstad och jag befann mig i Varberg bara ett par mil bort kändes det givet att köra. Tävligen körde i centrala Halmstad på en bana som var ca 1.5 km och helt platt. Vi herrar körde 13 varv. En speciell tävlingsform som kräver ganska annorlunda egenskaper jämfört med ett skidlopp på vintern. På de lätta tävlingshjulen handlar det mest om att hänga med klunga, slösa så lite energi som möjligt, skapa en bra position och slutligen spurta så bra som möjligt. Jag lyckades bra med allt förutom det sistnämnda. Loppet blev som väntat en sällskapsresa och in till spurten var vi ca 10 åkare. Jag kom in som trea på upploppet och hade i början en bra känsla tyvärr kom åkare bakifrån men högre fart, segrande Marcus Johansson från Ulricehamn och jag blev 3:a då även Joakim Engström från Mora var för snabb. Målet och förhoppningen var att vinna loppet men med de små marginaler det till slut blev är jag ändå nöjd med bronset.

 

Bilderna från dagen står i vanlig ordning Malin för

 

 

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER