SM I BODEN

9 april 2013

Skidsäsongen 2012/2013 är avslutad för min del. Det sista loppet blev SM femmilen i Boden föregående helg. De första 30 km av loppet gick riktigt bra och jag låg runt 6-7:e plats dit fram. Men nånstans där tröt också krafterna. Tiden och placeringarna rann iväg fort och de sista 10 km var en plåga. Smärtan och tröttheten som man brottas mot under en femmil är svår att sätta ord på och måste upplevas för att fullt ut förstås. Känslan av att äntligen ta sig imål är desto lättare att beskriva som lättnad. Resultatet blev en 15:e plats, det resultat känner jag väl ingen vidare besvikelse över då förväntningarna inte var speciellt höga. Teamsprinten dagen innan blev dock en mycket större besvikelse. Jag körde första sträckan i Sollefteås lag där Robin Bryntesson avslutade. I semifinalen gick allt som vi ville och målet att ta en medalj kändes aboslut inte omöjligt. Tyvärr fick vi aldrig riktigt då jag redan på min första sträcka ramlande i en kurva och hamnade långt efter övriga fältet. Både jag och Brynte gjorde allt för att jaga ikapp och när jag i slutet av min andra sträcka nästan kommit ikapp klungan ramlade jag återigen och bröt också staven. Nu hamnade vi återigen långt efter och medaljchansen var nu totalt borta. Vi kämpade vidare och blev till slut femma. Besvikelsen och frustrationen efter målgång var såklart väldigt stor men tyvärr så inträffar ju sånt här ganska ofta i sprint. Revansch nästa år!

 

Nu är som sagt säsongen över för min del. Ska bli väldigt skönt med ett par lugna veckor nu.

 

Återkommer med en sammanfattning av säsongen om ett par dagar.

 

 

Foto: Jonny Dahlgren, Allehanda

http://allehanda.se/sport/skidor/1.5754724-solleftea-missade-en-given-sm-medalj« Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER