SPRINT I DRAMMEN TROTS ALLT

8 mars 2014

Trots förkylningen under förra helgen fick jag förtroendet att köra världscupsprinten i Drammen. Jag var väl ganska osäker på formen men eftersom förkylningen bara höll i sig i två dagar hoppades jag ändå kunna prestera på en hyfsad nivå. Och det kunde jag uppenbarligen. Jag gick för första gången vidare på en klassisk sprint i världcupen. Jag blev 26:a i prologen (http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=CC&competitorid=131422&raceid=22393) Endast 3.7 sek från segraren. Snacket innan och under tävlingen handlade mycket om huruvida man skulle köra med eller utan fäste. Jag valde att köra med fäste i både prolog och kvart och jag kände mig och stark i de partier jag kunde använda fästet. I kvartsfinalen ledde jag därför efter första halvan dit det var uppför. Men när de andra killarna kom med högre fart bakifrån kunde jag tyvärr inte svara och jag blev sist i heatet. Jag tar i alla fall med mig de framsteg jag ändå gjort i den klassiska sprinten i år. Nästa års VM avgörs ju i den disciplinen...

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER