TUNG HELG I DAVOS

23 december 2014

Världscuptävlingarna i Davos gick inte alls som jag hade hoppats på. Jag misslyckades tyvärr med att komma upp i den nivå jag vill och kan. Jag försöker alltid ta med mig nått positivt ifrån tävlingar och under både loppen fullföljde jag den taktiskt och tekniska plan jag hade på ett ganska bra sätt. Istället var det formen som helt enkelt inte fanns där och då går det heller inte att få med sig några bra resultat. Jag var såklart oerhört besviken efter loppen och missnöjd med mina prestationer. Med all den tid och energi man lägger ner på sitt idrottande strävar man såklart efter att uppnå sina förhoppningar och mål. Riktigt så enkelt är ju dock inte elitidrott. Ibland går det bra och allt flyter bara på och ibland går det sämre. Nu har jag några veckor på mig fram till den skandinaviska cupen i Falun. Allt fokus ligger på att komma i form till de tävlingarna vilket jag har stor tro på att jag kan göra. Helgens tävlingar har jag nu lagt bakom mig och siktet är som sagt inställt på Falun. Målet är såklart att köra så pass bra att man får återvända dit även senare i vinter...

 

Resultat ifrån helgen:

Lördag 15 km skate (61:a plats för mig)

Söndag sprint skate (42:a plats för mig)

 

Ha det bra! // Anton

 

 

 

Stadion i Davos dagen innan tävlingarna. Tyvärr får man väl säga att banorna under distansloppet inte håller världscupnivå. Föret var väldigt isigt på grund utav konstsnö som vi åkte på och flera utav kruvorna ned mot stadion var direkt farliga. Självklart ska man på denna nivå kunna behärska utförsåkning bra men när doseringen i kurvorna är obefintlig och många åkare ramlar, vissa fler gånger under ett lopp har arrangörna misslyckats enligt mig.« Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER