VINST I IDRE

1 december 2014

Det blev en riktigt bra helg i Idre till slut. Man hade ju såklart lite förhoppningar inför helgen eftersom det skulle tävlas i två utav mina favoritdistanser, skatesprint och 10 km skate. Har haft en rätt go känsla i kroppen inför helgen så man var rätt sugen på att dra igång och tävla igen. Det började också bra med en första plats i sprintprolgen. Banan var rätt kort, ca två och en halv minut i åktid. I Bruksvallarna tex hade vi ytterligare 1 minuts åktid. Jag lyckades i alla fall vara snabbast, före riktigt duktiga sprinters som Anton Karlsson och Gustav Nordström. Både kvarten och semifinalen gick relativt smärtfritt och jag lyckades kvalificera mig till finalen. Där var det riktigt bra motstånd men känslan inför var att jag hade bra chans att knipa segern. Tyvärr fick jag en rätt dålig start, vilket sker lite för ofta. På den korta, snabba och relativt smala banan lyckades jag inte ta mig fram till tät. Anton och Gustav var till slut snabbare och jag tog istället tredjeplatsen. Var rätt besviken efter målgång då vinsten inte kändes allt för långt borta men med lite distans till det är jag nöjd med tävlingen då känslan i kroppen var riktigt bra och åkningen på det stora hela funkade så som jag ville.

 

På söndagen fick jag istället den efterlängtade vinsten. Vann 10 km:s loppet med 30 sekunder till Simon Andersson och ytterligare 21 sekunder ner till 3:e platsen. Hade en sån där härligt lätt känsla som man alltid vill ha på tävlingar. Skönt att få till det ibland. Nu laddar jag om för Sverigecup i Piteå nästa helg. Hade väl efter den lyckade helgen i Idre såklart hoppats på en chans i världscupen men det blir som sagt tävlande i Piteå istället. Blev väl lite besviken på beskedet först men formen känns bra så tror det kan bli en bra helg i Piteå.

 

Ha det gött ! // Anton

 « Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER